familie 1

Over ons

Wij zijn Rinus en Lucré Koster en wij wonen met onze honden in Heerenveen. We hebben elkaar in 2012 leren kennen en zijn sindsdien een stel.

Rinus had toen een 8 jarige Flatcoated Retriever reu (Sepp) en Lucré had net een paar weken een bastaardpupje in huis (Badu). Badu is voor een groot deel opgevoed door Sepp en daardoor denkt ze volgens ons ook dat ze een flatcoat is… In het verleden hadden we allebei ook honden van andere rassen gehad en daarmee gefokt. Toen we Sepp in 2013 moesten laten gaan omdat hij botkanker had, besloten we dat er in de toekomst mogelijk een teefje zou komen.

En zo kwam in de zomer van 2014 Jessy –Wagging Tails The Chip And Run- onze roedel versterken. (waarvoor we Saskia Rathenau zeer dankbaar zijn!) Met haar hebben we de nodige shows gelopen en ze heeft alle –door de rasverenigingen en Raad van Beheer- verplichte onderzoeken ondergaan. In maart 2017 kreeg ze haar eerste nest:11 pups -8 reuen, 3 teefjes- die allemaal een goed thuis hebben gevonden. Één van de teefjes is bij ons gebleven: Paradiddle’s Cooljazz, roepnaam Billie.

Onze kennelnaam vraagt mogelijk om enige uitleg… Toen Rinus in het verleden op zoek was naar een kennelnaam zat zijn oudste zoon op drumles. Op een dag kwam hij thuis van les en vertelde Rinus dat hij paradiddles moest gaan oefenen. En zo werd Paradiddle’s de kennelnaam, opvallend en origineel. De pups die bij ons geboren worden zullen dan ook altijd een kennelnaam hebben met een verwijzing naar muziek. In het eerste nest hadden we bijvoorbeeld Paradiddle’s Blues die nu als roepnaam Cuby heeft!